Új otthon és befektetési lehetőségek a vidéki Magyarországon

Információk a lakástámogatásokról

Hivatalos oldalak a lakástámogatási lehetőségekről

Tájékoztató a magánszemélyek lakáshoz jutását, lakhatási körülményeinek javítását szolgáló vissza nem térítendő állami támogatásokról (utólagos lakásépítési/-vásárlási kedvezmény, akadálymentesítési támogatás, családi otthonteremtési kedvezmény, preferált településeken adó-visszatérítési támogatás), valamint állami kamattámogatással nyújtott kölcsönökről.

Általános tájékoztató anyagok

Otthonfelújítási támogatáshoz kapcsolódó anyagok

Kérelem benyújtása elektronikus úton – kitöltést segítő videók

Tájékoztató videók, melyek bemutatják az otthonteremtési támogatás iránti kérelem benyújtásának folyamatát.

A család/lakástámogatási szervek, lakástámogatási osztályok elérhetőségei


Ezen az oldalon a család/lakástámogatási szervek, lakástámogatási osztályok elérhetőségeit találja.

Aktuális információk a lakástámogatásról

A kormány családpolitikájának évek óta részét képezi a lakástámogatási rendszer folyamatos bővítése az otthonteremtési program és egyéb lehetőségek keretében. Laikusként egyre nehezebb eligazodni az elemek között. Melyik kire vonatkozik, mennyi pénzt jelent és mit kell tenni, hogy igénybe lehessen venni? Ezekre a kérdésekre választ adva segítünk eligazodni a jelenleg elérhető állami támogatások útvesztőiben.

A kapcsolódó jogszabályok listája

A lakáscélú, ill. a gyűjtőszámlahitelekhez kapcsolódó állami támogatások kincstári nyilvántartása a pénzügyi intézményektől érkező adatszolgáltatás alapján jön létre. A – támogatási típustól függően – havonta, negyedévente, ill. évente esedékes adatszolgáltatások tartalmát, formáját, az adatszolgáltatás módját a támogatási konstrukciókat szabályozó alábbi kormányrendeletek,...

Ingyenes mintatervek otthontervezéshez, átépítéshez

Az építészet három alapköve hagyományosan a hasznosság, a tartósság és a szépség. Ezek ma is érvényes fogalmak, még ha az egyes korok megközelítései új dimenziókat adtak is nekik. Ma a hasznosság magában foglalja a funkcionalitást, a célszerűséget és az erőforrások hatékony felhasználását. A tartósság mára az épületek időtállóságán túl az ökológiai és gazdasági fenntarthatóságát is jelenti. A Nemzeti Építészetpolitikában, „hazánk építészeti hitvallásában” ezeréves építészeti hagyományainkkal párhuzamosan megjelennek a jelen kreatív innovációi, és különös hangsúlyt kapott az anyagi, szellemi és természeti erőforrások gondos használata, a jövő nemzedékei iránt érzett felelősség.
Kérem várjon, az adatok letöltése folyamatban...